הוראה מתקנת טיפולית היא שילוב של טיפול רגשי והוראה מתקנת, כי פשוט אי אפשר אחרת. כשאדם, בכל גיל, בא במגע עם קושי תפקודי, קוגניטיבי – זה יוצר גם קושי רגשי/ נפשי. תלמיד עם קשיים לימודיים או הפרעת קשב, מתמודד כל יום בגזרה עוינת. זה כמו שייקחו אותי – בעלת נטיות הומאניות ויצירתיות וישימו אותי 6-9 שעות ביום לעבוד על מסדי נתונים – שורות שורות, מלא אקסלים, ועוד ייתנו לי על זה ביקורת, וציונים…

זה בדיוק מה שעוברים ילדים עם קשיים במערכת החינוך. הם מתבקשים לשים את ה"אני" שלהם בצד, להדחיק את הרגשות, את הקושי, את הצורך שלהם בתנועה, בציור, למחוק חלקים מעצמם כדי לקבל מילה טובה, כדי להרגיש שייכים, אהובים.
אם כך לא מפליא שילדים אלו מועדים יותר לפתח בעיות רגשיות כגוון קשיים מוטיבציוניים, חרדת ביצוע, חרדת בחינות, הימנעות מקשיים ועוד. אז כשתלמיד כזה מגיע לשיעור פרטי, הוא חייב שיישב מולו איש מקצוע שמבין את המקום הרגשי שלו, כזה שישלב טיפול רגשי בהוראה, מומחה בשילוב תלמידים בעלי צרכים מיוחדים במערכת החינוך.

הטיפול יכול להיות טיפול עצמאי או כחלק מההוראה המתקנת הטיפולית. טיפול קוגניטיבי התנהגותי נמצא במחקרים כטיפול היעיל ביותר לחרדות – חרדת בחינות, חרדת ביצוע, חרדה חברתית, פוביות למיניהן (מעליות, חרקים, בעלי חיים, מקומות סגורים, מקומות גבוהים ועוד), חרדה מוכללת GAD, והפרעה טורדנית אובססיבית – OCD. בטיפול זה מתגלים דפוסי החשיבה של המטופל. במידה ומוצאים שדפוסים אלו אינם יעילים למטופל ולא מקדמים את מטרותיו או פוגעים בשלוות נפשו  ובתחושת הסיפוק שלו ואושרו, אנו נפעל יחד להחלפתם בדפוסים יעילים יותר.